مقاله بررسي اثرات بازدارندگي عصاره آبي اندام هاي زميني و هوايي گياه زعفران (Crocus sativus L) بر خصوصيات جوانه زني و رشد گياهچه گوجه فرنگي

 مقاله بررسي اثرات بازدارندگي عصاره آبي اندام هاي زميني و هوايي گياه زعفران (Crocus sativus L) بر خصوصيات جوانه زني و رشد گياهچه گوجه فرنگي

… دانلود …

مقاله بررسي اثرات بازدارندگي عصاره آبي اندام هاي زميني و هوايي گياه زعفران (Crocus sativus L) بر خصوصيات جوانه زني و رشد گياهچه گوجه فرنگي دارای 1 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسي اثرات بازدارندگي عصاره آبي اندام هاي زميني و هوايي گياه زعفران (Crocus sativus L) بر خصوصيات جوانه زني و رشد گياهچه گوجه فرنگي کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي مقاله بررسي اثرات بازدارندگي عصاره آبي اندام هاي زميني و هوايي گياه زعفران (Crocus sativus L) بر خصوصيات جوانه زني و رشد گياهچه گوجه فرنگي،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسي اثرات بازدارندگي عصاره آبي اندام هاي زميني و هوايي گياه زعفران (Crocus sativus L) بر خصوصيات جوانه زني و رشد گياهچه گوجه فرنگي :

سال انتشار: 1389

محل انتشار: همایش ملی گیاهان دارویی

تعداد صفحات: 1

نویسنده(ها):

محمد رضا حسنی – مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه مربی آموزشی و پژوهشی کشاورزی زراعت

چکیده:

سال های متمادی است که زعفران کاران اثرات منفی بقایای گیاهی زعفران بر محصول بعدی در تناوب را شناخته اند و به خوبی دریافته اند برگ های وبنه های زعفران ترکیبات فعالی تولید می کند که می تواند به گیاهان دیگر منتقل شود بعضی از این ترکیبات دارای اثرات بازدارندگی در رشد و جوانه زنی دانه های گیاهان مجاور دارند لذا در این راستا جهت بررسی اثرات بازدارندگی عصاره آبی اندام های هوایی و زمینی زعفران (Crocus sativus L) بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه گوجه فرنگی آزمایشی در محیط پتری دیش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد ساوه در سال 1389 انجام شد. فاکتورهای مورد آزمایش شامل آب مقطر به عنوان شاهد و تیمار ها (75، 50، 35، 15) درصد حجمی از عصاره زمینی (کورم) و هوایی زعفران بود نتایج حاصله پس از آنالیز داده ها نشان داد که با افزایش غلظت عصاره آبی اندام های هوایی و زمینی زعفران درصد جوانه زنی ، وزن ریشه چه ، وزن ساقه چه، وزن گیاهچه، نسبت وزن رسچه به ساقچه، طول ریشچه به ساقچه به طور معنی داری کاهش پیدا کرد. به طوری که در عصاره زمینی از غلظت های 50، 75 درصد جوانه زنی کاهش معنی داری داشت و در عصاره هوایی در غلظت های 50، 75 درصد جوانه زنی وجود نداشته است و در غلظت های 15، 35 درصد فاکتورهای اندازه گیری نسبت به شاهد و با یکدیگر تفاوت معنی داری نشان دادند و همچنین نتایج حاکی از آن است که بیشترین سرعت کاهش درصد جوانه زنی در گوجه فرنگی در عصاره اندام هوایی و کمترین ان در تیمار عصاره اندام زمینی زعفران مشاهده شد. بر اساس نتایج به دست آمده و بررسی منابف و مقایسه با یافته سایر محققان عصاره آبی اندام هوایی زعفران می تواند از رشد و جوانه زنی محصولاتی که بعد از زعفران کاشته می شوند از طریق آلیلوپاتی که از ترکیبات شیمیایی و بقایای زعفران ناشی می شود جلوگیری کند.

نوشته شده در دسته‌بندی نشده توسط admin. افزودن پیوند یکتا به علاقمندی‌ها.